Avrupa'da İslâm Karşıtlığı




 Fransa'da bir derginin yıllar önce yayımlanmış ve çalışanlarının öldürülmesine sebep olan karikatürleri yine gündemde. Bu karikatürler öyle sıradan karikatürler değil ne yazık ki.  Bir dinin peygamberine hakaretler içeren karikatürler bunlar. Son peygamber Hz. Muhammed (SAV) efendimize yönelik çirkin hakaret ve söylemler barındırıyor. Sözde insan haklarını ve özgürlüklerini savunan Avrupa' da bu olaylar cereyan ediyor. Üstelik bu dinin mensuplarının bu tür yayınlara şiddetle karşı çıkmalarına rağmen yine de ısrarla yayınlanmakta ve gündem olabilmektedir.

  
En son Fransa'da bir okulda
öğrencilerine bu karikatürleri gösteren bir tarih öğretmeni öldürüldü. Bu olay İslam karşıtlığını daha da alevlendirdi. Hatta daha da ileriye gidilerek İslam dini terör ile anılmasının ötesinde terörist bir oluşum olarak ilan edildi. Avrupa'daki devletlerin en başındaki isimler bunu çekinmeden söylediler. 


Avrupa'da muhtelif yerlerde Müslümanları kışkırtma hamleleri ilk değil son da olmayacak.
Bu karşıtlığı organize eden ve bu karşıtlıktan beslenenler Müslümanların bu hakaretlere cevap verirken şiddete başvurmalarını özellikle istiyorlar. İçlerinde inanç değerlerine saygılı olmayı savunanlara Müslümanları şiddet yanlısı olarak gösterme uğraşındalar. (Tek amaçları elbet bu değil.) Ne yazık ki başarılı da oluyorlar. 
Bu tür olaylara dikkat etmek gerekir. Tepki verilirken kimlerin ön plana çıkarılacağının iyi hesap edilmesi önem arz ediyor. 
Bu tür provokatif eylemlerde konuşması, tepki göstermesi ve somut hamlelere girişmesi gerekenler devlet adamlarıdır. Müslüman ülkelerin sözde liderleri burada harekete geçecek kişilerdir. Bunları yapacaklarını sanmıyorum. Çünkü bu insanlar varlıklarını bu ülkelere borçlular.
Bu sebeple işler her zamankinden daha karışık ve tehlikeli. Bizim tepkilerimizi meşru ortamlarda göstermemiz daha makuldur. Teknolojinin faydalarından yararlanarak Batıla inançlara saygılı olmayı, hoşgörüyü anlatmamız ve göstermemiz gerekiyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar